Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim Zadraninom, kojeg se sumnjiči za tri prijevare u gospodarskom poslovanju.

Kao direktor trgovačkog društva on je u veljači prošle godine potpisao ugovor o kupnji i ugradnji građevinske stolarije s 80-godišnjakinjom, na ime kojih radova je primio predujam, a radove nije obavio. Također ga se sumnjiči da je u listopadu 2017. godine potpisao ugovor o kupnji i ugradnji građevinske stolarije sa 79-godišnjakom i 73-godišnjakom. I za te je radove primio predujam, te se obvezao da će stolariju isporučiti u roku od 4 - 6 tjedana što dosada nije učinio. Kroz tri prijevare 67-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću materijalnu korist u iznosu od sveukupno 27 tisuća kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o tvrtki sa sjedištem na Novom Bokanjcu, a vlasnik je policiji poznat od ranije po sličnim kaznenim djelima. Protiv 67-godišnjaka državnom je odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijevara u gospodarskom poslovanju.