Izašao je javni natječaj za izbor novog ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Uvjeti koje kandidati moraju zadovoljiti su završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij (VSS) te najmanje pet godina radnog iskustva u struci. Kandidati su dužni priložiti i program rada "Hitne" za mandatno razdoblje.

Nema sumnje kako će se dosadašnji ravnatelj Predrag Orlović javiti za novi četverogodišnji mandat. Iako su protekle četiri godine obilježile određene afere i kritike od strane zaposlenika, Upravno vijeće rad Orlovića ocjenjuje s "vrlo dobrim". 

- Nama je najbitnije da nema ružnih stvari poput, primjerice, onih u Makarskoj. Međuljudski odnosi i nezadovoljstvo pojedinih radnika pritom padaju u drugi plan. Spajanjem sanitetskog prijevoza u tvrtku je došlo 70-ak novih djelatnika i naravno da je bilo malog stresa Upravi da to složi i da sve funkcionira kako treba. Mi smo njima uskladili plaće i podignuli ih za 4%. Riječ je o marljivim djelatnicima, a ubrzo ćemo dobiti 11 novih vozila i opremu. Zavod ide u dobrom smjeru i sve će doći na svoje. Bit će to jedna dobra tvrtka koja pruža uslugu na vrijeme, ističe predsjednik Upravnog vijeća, poznati ginekolog dr. Slavko Marić.

Rok za podnošenje prijave na natječaj je 15 dana od objave javnog natječaja, 20. ožujka.