Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić-Bakrač komentirao je priopćenjem za medije izbor Branka Kutije na mjesto v. d. ravnatelja Županijske uprave za ceste. Priopćenje donosimo u cijelosti.

Na žalost strava postade java. Branko Kutija je imenovan v.d ravnatelja ŽUC-a. Prije 10 mjeseci poništen je natječaj za ravnatelja na koji se javilo pet kandidata koji su ispunjavali sve uvjete, da bi se sada za v.d ravnatelja postavila osoba koja ne ispunjava niti jedan uvjet.

Inženjer kemijsko-tekstilne tehnologije ne bez potrebnog, nego bez ikakvog iskustva i blage veze s cestama, prometom... bilo čim vezanim za djelokrug rada ŽUC-a, sada ravna tom ustanovom. Odluku o imenovanju Branka Kutije Upravno vijeće ŽUC-a donijelo je jednoglasno i ne samo to - Kutiju je jednoglasno podržao i ŽO HDZ-a. Dakle, očigledno partijska knjižica je najvažnija stvar u ovoj državi i može služiti kao supstitucija za neodgovarajuću diplomu, vozačku dozvolu, eskiviranje kaznene odgovornosti... U kojoj je normalnoj pravno uređenoj državi takvo što moguće? U niti jednoj. Koja je to poruka mladim talentiranim, sposobnim i obrazovanim ljudima? Pakirajte kofere i odlazite. I pakiraju i odlaze.

Koliko će sutra inženjera prometa razmišljati o odlasku kada vide da se u resoru prometa za ravnatelja imenuje inženjer kemijsko-tekstilne tehnologije? Koliko je dosad mladih ljudi otišlo zbog kojekakvih krkana, nesposobnjakovića, nasilnika... koje promovira i štiti partija, koja je partija postavila na funkcije?

Prema zadnjim procjenama demografa Hrvatska je pala na 3,95 milijuna stanovnika. Zdušno se radi na tome da pada i dalje. Instaliranjem kojekakvih lončara, pešuta, šoša, nekića, perošica...

Imenovanje Branka Kutije za v.d ravnatelja ŽUC-a mora doći na izglasavanje Županijske skupštine Zadarske županije. Mi bismo bili zadnji ljudski šljam i ništarije kada se tome ne bismo usprotivili svim mogućim sredstvima.

P.S Vi koji imate djecu u vrtićima i školama mazite ih, provodite što više vremena s njima. Vrijeme leti. Brzo će doći trenutak kada će i oni pakirati kofere, ići iz rodnog grada u tuđinu s kartom u jedno smjeru... Jer ste odlučili šutjeti, poručuje Pupić-Bakrač.