Uz zadarskog arhitekta Krešimira Damjanovića, pročelnik Šime Erlić, po struci diplomirani ekonomist našao se među 9 članova međunarodnog žirija koji će odlučivati o najboljim idejnim rješenjima za Ždrijac, istoimenu plažu i lokalitet Grada Nina.

To je jedna od dvije ponuđene lokacije za međunarodni natječaj kakav već godina provodi Europan Hrvatska a namijenjen je mladim arhitektima. Jedino što je u slučaju Ždrijac, natječaj umjesto Grada Nina raspisalo Ministarstvo graditeljstva.

Europan Hrvatska svojedobno JE u Zadru imao natječaj za osmišljavanje prostora vojarne iz čega je proizašlo idejno rješenje za sveučilišni kampus. Dakle, Europan Hrvatska u svom 15 ciklusu organizira i provodi međunarodni, javni, otvoreni, anketni, putem web-a, u jednom stupnju i anonimni natječaj za Ždrijac.

Za preuzimanje natječajne dokumentacije potrebno je uplastiti 100 eura (za Šibenik prije dvije godine to je bilo 150 eura). Samo su dvije nagrade: prva iznosi 12 tisuća a druga šest tisuća eura koje će se dodijeliti u brutto iznosu u kunama. Tko će ih odvojiti znat će se te 2. prosinca. A tko će se javiti, rok mu je do 28 srpnja, jedna je od odredbi objavljenog natječaja.