ZADAR- Upravno vijeće Županijske uprave za ceste jednoglasno je izabralo Branka Kutiju za vršitelja dužnosti ŽUC-a.

Potvrdio nam je to novi predsjednik Upravnog vijeća Željko Dilber.

- Mi od ponedjeljka nemamo ravnatelja pa smo morali imenovati vršitelja dužnosti. Dosadašnji ravnatelj Mile Fabijan s 48 godina staža odlazi u mirovinu, tako nam je Dilber objasnio zbog čega nije donesena odluka o raspisivanju natječaja za ravnateljsko mjesto ŽUC-a. Takvu je odluku pokušao donijeti njegov prethodnik na mjestu predsjednika Upravnog vijeća, pročelnik Krešimir Laštro.
Prvo su ga članovi bojkotirali, a onda je Laštro razriješen predsjedničkog mjesta. Predsjedništvo Županijskog HDZ-a tada je predložilo imenovanje Dilbera za predsjednika.

On nam danas nije mogao reći kada će biti raspisan novi natječaj za ravnatelja ni to hoće li se mijenjati Status kojim se definiraju stručni uvjeti za čelno mjesto te županijske ustanove. Kutija, koji je do sad bio zamjenik ravnatelja, imenuje se na razdoblje do godinu dana za vršitelja dužnosti, kazao je Dilber.

Bivši saborski zastupnik i benkovački gradonačelnik Branko Kutija da bi postao ravnatelj nema diplomu koja se propisuje Statutom. Naime, Kutija je inženjer tekstilno-kemijske tehnologije i nije se mogao javiti na natječaj za ravnatelja kojim se tražilo VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera.

Unatoč prijavi petoro kandidata, natječaj je prije 10 mjeseci poništen. Tadašnji predsjednik UV ŽUC-a Željko Lončar najavljivao je uskoro novi ali je u međuvremenu iz nekih čudnih razloga napustio mjesto predsjednika UV na kojem je bio godinama.