Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić tražila je od župana Božidara Longina da se odredi oko sudbine zgrade Doma županije, koju država ne želi prepustiti Županiji, već će ju vjerojatno prodati nakon iseljenja sadašnjih službi. Župan je odgovorio kako pregovori s ministarstvom još traju, da država do sada nije iskazala namjeru da se odreče zgrade, a da je njemu cilj sve županijske službe smjestiti u vlastite prostore.

- Mi smo jedna od rijetkih županija koja nema u vlasništvu svoju zgradu. Cilj nam je uštedjeti iznos od dva milijuna kuna, koliko svake godine plaćamo najamninu. Rješavat ćemo prvenstveno ustanove koje sada plaćaju najam. Tražili smo i ovu zgradu, ali ju još nismo dobili, odgovorio je župan.

Oporba predlaže da se prije odlaska utvrdi namjena, npr. prostor za koncerte ljeti i glazbenu školu zimi.

- Tražila sam da se odredite: jeste li za javnu upotrebu ili privatizaciju? Kad je Tankerska plovidba odlazila iz Rektorata, Grad Zadar je svim silama htio tu otvoriti restoran. Ključno je bilo što je Tankerska podržala ostanak zgrade u funkciji obrazovanja, tražim od Vas da se tako odredite, replicirala mu je Botić.

Župan Longin na Aktualnom satu:

O pogonu za grit u Zatonu Obrovačkom: Ministarstvo je prihvatilo projekt ali i županija i obje lokalne samouprave nisu suglasne s tim pa je to daleko od realizacije.

O slučaju žigosanja: U školi se situacija smirila, obrazovni sustav se stabilizirao u korist učenika, to je najvažnije.

O posjetu djeci s Paga: Nisam tražio pozornost medija, ušao sam na zadnja vrata i razgovarao s majkom, to je sve.

O Istanbulskoj konvenciji: Službeni prijevod je gotov i točka bi trebala biti na sljedećoj skupštini.