Na početku trećeg nastavka Županijske skupštine predsjednik skupštine Željko Lončar upozorio je Marka Pupića Bakrača iz Akcije mladih da je na sjednici unatoč tome što je izbačen te da je tu isključivo kao promatrač.

- Ja sam staljinistički isključen jer koristite totalitarističke metode. Nadam se da ćete prihvatiti naš prijedlog oko postavljanja pitanja na Aktualnom satu. Ovisi o tome mi ćemo primjereno odgovoriti, rekao je Pupić Bakrač.

- Sve to rekli ste u ulozi građanina koji govori bez dozvole, odvratio mu je Lončar.

Za govornicu je u ime kluba Akcije mladih izašao Ante Rubeša koji je zatražio da dvije vijećnice SDP-a postave svoja pitanja, kao i 15 minuta stanke. Kako je Lončar odobrio samo pet minuta.

- Vi od nas želite napraviti klaune a sami ste klaun, rekao je Rubeša na što mu je Lončar izrekao isključenje sa sjednice i zatražio ga da napusti vijećnicu.

Rubeši se na govornici priključio i isključeni Pupić-Bakrač nakon čega je Lončar donio odluku da se vijećnicima podijele mobilni mikrofoni kojima će se za riječ javljati sa svog mjesta.

Prvi je za mobilni mikrofon na stalku stao Rudolf Dvorski koji je također tražio da se omogući postavljanje pitanja. Jedna od vijećnica koja nije uspjela postaviti pitanje Radoslava Gregov rekla je da je protiv nasilja te da će oni svoje pravo ispuniti na neki drugi način. Uslijedili su prosvjedi brojnih vijećnika, ali je Lončar sve odbacio i proglasio nastavak sjednice s odgovorima župana Božidara Longina na pitanja s Aktualnog sata.