Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je kako je pronalaskom tijela nestaloga na otočiću Kurba Mala okončana potraga za D.I (rođen 1959. godine), državljaninom Republike Hrvatske.

Informaciju o pronalasku prema resornom Ministarstvu uputila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), jutros, 18. ožujka u 7.30h, odnosno, odmah nakon što je o pronalasku izvijestio kapetan Lučke ispostave Sali.

MRCC Rijeka o pronalasku tijela obavijestila je Pomorsku policiju Šibenik, čiji službenici su isplovili prema poziciji pronalaska.

RANIJE

Timovi spašavatelja tijekom subote pretraživali su obale otoka u Pašmanskom arhipelagu. Dronovima, helikopterom i brodicama pretraživane su vodene površine. Zbog nepovoljnih meteo uvjeta timovi su se povukli u bazu. Analiziraju se prikupljeni podaci s terena u nastojanju da se pronađu tragovi koji bi pomogli u pronalasku nestale osobe.

16. ožujka 2019. u 20:13h od strane Centra 112 na HGSS Stanicu Šibenik dolazi dojava o nestaloj starijoj muškoj osobi u akvatoriju otoka Pašmana. HGSS Stanica Šibenik prosljedila je dojavu HGSS Stanici Zadar.

Osoba se uputila s otoka Murtera na otok Kornat. Gliser nestalog nađen je na obali otoka Šćitna. S obzirom na to da je u tijeku bio napredni tečaj za upravljanje bespilotnim sustavima u Požegi, odmah po dojavi svi sudionici tečaja su upućeni na potragu. Tijekom noći krenuli su s potragom termovizijskim kamerama, nažalost do sada bez rezultata. Sudionici potrage raspoređeni su po svim otocima u Pašmanskom akvatoriju.

U potragu su bili uključeni: helikopter HRZ-a, 4 broda policije i lučke kapetanije, jet-ski HGSS Stanice Zadar, 2 potražna psa, 12 dronova, članovi DVD-a Pašman, 20 članova HGSS-a iz Stanice Čakovec, Delnice, Vinkovci, Gospić, Slavonski Brod, Split, Koprivnica, Požega, Orahovica i Zadar.