Nakon odbijanja predsjednika Županijske skupštine Željka Lončara da produži Aktualni sat, kao i pronađenog rješenja s mobilnim mikrofonom kojega je službenik na štapu nosio od vijećnika do vijećnika, klub Akcije mladih zatražio je stanku na kojoj je medijima obrazložio svoje stavove oko održavanja skupštine, ali i odgovorio na primjedbe da se služe nasiljem.

- Od ove se skupštine radi cirkus a nas se naziva klaunovima i nasilnicima. Nas bi se moglo zvati nasilnicima da smo tukli opernog pjevača, prebili nećaka, davili ženu. Mi nemamo nasilničku prošlost a klub HDZ-a je prepun nasilnika, rekao je Marko Pupić-Bakrač.

Iskazali su još jednom nezadovoljstvo jer oporbeni vijećnici nisu mogli postaviti pitanja na Aktualnom satu, ali i zato što nisu dobili odgovore na pitanja koja su postavili. Župan Božidar Longin je dana rekao kako je odgovorio svim nazočnim vijećnicima. Rubeša i Pupić-Bakrač iz prvog reda, naime, pravno nisu bili nazočni, jer ih je Lončar izbacio.

- HDZ-ovci su znali da će Rubeša biti izbačen jer župan nije pripremio odgovor. Želio sam javno čuti od župana što je s preseljenjem policije i carine u Gaženicu i nezakonitostima u Narodnom muzeju. Želimo i sada poručiti da ćemo reagirati krajnje radikalno ako se pokuša promijeniti statut Županijskih cesta i na čelno mjesto postaviti Branka Kutiju, inženjera tekstilno-kemijske tehnologije koji ne udovoljava uvjetima. Mladi se iseljavaju a ravnatelji se postavljaju po partijskoj liniji. Ako do toga dođe, radikalno ćemo reagirati, poručio je Pupić-Bakrač.