U mjesec dana trajanja natječaja za prodaju nekretnine na Malom Ižu, Grad Zadar nije dobio niti jednu ponudu.

Iako je 8. ožujka završen natječaj, u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom još čekaju eventualnu poštansku ponudu za staru školsku zgradu. Bez odgovora nadležnih je pitanje hoće li na drugom natječaju pasti cijena od 2.1 milijuna kuna. Grad Zadar brzinski je išao u prodaju kao da je imao potencijalne kupce o kojima se govorilo u Mjesnom odboru Mali Iž. Odluku o prodaji ruševne kamene zgrade donijelo je Gradsko vijeće uz protivljenje oporbe koja je htjela da gradske vlasti tamo naprave društveno koristan sadržaj.

- Zapuštenu imovinu želimo aktivirati, a ne da bude kao zgrada stare tehničke škole. Ako će se u Malom Ižu zaposliti dvoje ili pet ljudi, ako dođe koja obitelj, onda je to dobro. Ovako raspravljamo za ništa. Nema smisla dati 10 milijuna kuna za uređenje te zgrade, a da nam služi za ništa... Hoće li to biti obiteljska kuća ili boutique hotel, daj bože. Ako razmišljamo unazad, ostat ćemo kao što je stara tehnička škola ostala ruglo, poručio im je zadarski gradonačelnik Branko Dukić, dok je resorni pročelnik Tomislav Korona istaknuo kako se krivo interpretira izraz školska zgrada jer je na tom mjestu radila i tvornica.

Ukupna površina gradske imovine u Komoševoj iznosi 572 m2, od čega kuća 315 m2, dvorište 149 m2, drugo dvorište 95 m2 i spremište 13 m2.