Iz Lučke uprave Zadar preko PR agencije obavijestili su javnost o tijeku preseljenja u novu zgradu terminala u Gaženici koju je nedavno obišao premijer Andrej Plenković.  

- Preseljenja koja su započela 11. veljače nastavljaju se u skladu s dinamičkim planom. Prvi kruzer, MSC LIRICA dužine 275 metara i kapaciteta 2679 putnika, dolazi 5. travnja i do tog bi datuma granične kućice na terminalu trebale biti u funkciji, javljaju iz LUZ-a koji se sredinom veljače prvi uselio u putnički terminal.

Očekuje se skora potvrda točnog datuma preseljenja Policije u nove prostore ukupne veličine 619,15 m2, od čega većina ulazi u schengenski prostor, dok je vanschengenski prostor namijenjen za Pomorsku policiju. Granični prijelazi bit će u funkciji najkasnije do 5. travnja.

No Lučkoj upravi Zadar još nije poznato kada bi se Carina iz zgrade na Poluotoku trebala useliti u svoj prostor u putničkom terminalu. Selidbe državnih službi bile su nedavno i predmet političkog prepucavanja između župana Božidara Longina i oporbenog vijećnika Marka Pupića Bakrača koji je upozoravao da je do zastoja došlo zbog previsokih cijena najamnina koje je nametnuo koncesionar Zadar International Port Operations (ZIPO). Longin je to demantirao, ali datumi još nisu poznati. 

- Kao i slučaju policije, tijek preseljenja ovih službi isključivo ovisi o njihovim rokovima i odlukama te preuzetim odgovornostima za pružanje odgovarajućih usluga na terminalu, ističu iz LUZ-a.   

Poznato je pak kako Lučka kapetanija Zadar zbog početka turističke sezone i obujma posla u nove prostore useliti na jesen. Time će Mala kapetanija na Liburnskoj obali postati "kuća duhova" jer ova državna služba nema dovoljno ljudi, odnosno kapaciteta da bude na dvije lokacije.