ZADAR- Hrvatske šume u prosincu 2018. godine prijavile su projekt "Poučna i trim staza s popratnim sadržajem - Musapstan".

Tim projektom o kojem u Hrvatskim šumama nismo mogli dobiti niti jednu riječ više, pokušat će se dobiti novac iz EU fonda. Evaluacija projekta je još u tijeku, tako da zasad nemamo više informacija, jedino je što nam je poslala nakon više dana čekanja glasnogovornica Hrvatskih šuma.

Njih smo pitali i što je s projektom pretvaranja Musapstan u park-šumu najavljenog prije više od jednog desetljeća u predizbornoj kampanji zadarskog HDZ-a. Status park-šume ne ovisi o Hrvatskim šumama jedino je suvislo što su nam poručili iz tog javnog državnog poduzeća.

Ali zato je gospodarenje šumama isključivo ovisno o Hrvatskim šumama. I o građanima, dodano je u neobaveznom razgovoru na tu temu, koji tamo bešćutno odlažu smeće i otpad. Tko je odgovoran što je šuma Musapstana zapuštena, pitali smo osobu zaduženu za informacije iz Hrvatskih šuma a što od nje najviše koristi imaju Slovenci kojima je dano da je sjeku - prorijede i tako očiste šumu.

Bio je to razgovor u začaranom krugu šume nadomak Grada u kojoj mnogi građani šetaju, neki odavno i trče, dok je drugi onečišćuju. Gradske vlasti dale su suglasnost Hrvatskim šumama na projekt stvaranja trim staze kroz Musapstan.