U Županijskoj lučkoj upravi (ŽLU) danas je potpisan ugovor za završne radove u uvali Jazine koje će za 5.1 milijun kuna izvoditi splitska tvrtka Akropolis. 

Posao na uređenju 206 metara duge šetnice počet će 1. travnja, a ugovoreni rok je 160 dana. Radove će nadzirati dipl.ing. Josip Babeli koji je bio nadzornik i kod prve faze radova na uređenju dna uvale Jazine koje je također izvodio Akropolis. Projektni nadzor povjeren je tvrtki D&Z kao autoru projektne dokumentacije uređenja uvale Jazine u svim  fazama.

Da bi počeli radove na produbljivanju morskog dna i rekonstrukciji obalnog zida, trebat će se zatvoriti dio parkirališta i premjestiti dio brodica. Javnosti je poznato kako će se zbog radova izvaditi i 12 palmi koje će Nasadi deponirati, a stabla bi se trebala vratiti na isto mjesto. 

- Nastojat ćemo od Grada Zadra dobiti dopuštenje i za radove koji neće biti bučni tijekom dva ljetna mjeseca, najavio je ravnatelj ŽLU Davor Škibola.

Grad Zadar će u investiciji sudjelovati s milijun kuna, dok će Država dati čak četiri milijuna kuna. Ostale troškove pokrit će Županijska lučka uprava.