Radovi na rekonstrukciji Ulice Nikole Tesle probijaju rokove. Iz Grada Zadra, kao investitora projekta, na naš su upit dostavili pet razloga za kašnjenje obnove koju za ugovorenih 3,8 milijuna kuna (bez PDV-a) izvodi Poduzeće za ceste Split. Splićani su u posao uvedeni 17. listopada, a ugovoreni rok izvođenja radova bio je pet mjeseci.

No zatvorena cesta, koja predstavlja jedan od uzroka velikih gužvi na zadarskim prometnicama, neće biti otvorena prije sredine travnja. Krucijalni razlog kašnjenja je čekanje izgradnje potpornog zida nove stambene zgrade, investicije Sigma matice čiji je osnivač saborski zastupnik HDZ-a Ivan Domagoj Milošević. Dogovoreni termin izvedbe bio je do 10. veljače, objasnili su iz gradske uprave.

Nadležni su naveli kako je izvođač podnio zahtjev za produženje roka izvođenja radova i zbog sljedećih razloga:

- kako bi se omogućio stalni kolni pristup do postojećeg vrtića i okolnih novoizgrađenih stambenih zgrada radovi se moraju izvoditi u fazama pa se u periodu od 25.10.2018. do 22.11.2018. nisu mogli izvodili radovi na fekalnom kolektoru i oborinskom kolektoru,
- povećan je broj dodatnih spojeva na fekalnu kanalizaciju,
- na terenu je dogovorena izvedba dodatnih vodovodnih priključaka,
- došlo je do izmjene položaja stupova JR što je definirano 18.12.2018.,

Glavni nadzorni inženjer Filip Juranov dostavio je svoju suglasnost za traženo produženje roka izvođenja radova do 15. travnja, a Grad je prihvatio zahtjev izvođača i zaključio Aneks I. Ugovora o javnim radovima.