ZADAR- U Dječjim vrtićima Radost i Sunce otvorit će se 60-ak novih radnih mjesta u sklopu dvogodišnjeg EU projekta Mreža ZaDar - za koji će Grad Zadar dobiti 14.3 milijuna kuna.

Na Dan žena te dvije gradske ustanove objavile su natječaj za zapošljavanje odgajatelja na određeno vrijeme te pomoćnog osoblja s rokom prijave od 8 dana. U Dječjim vrtićima Sunce traži se 10, a u Radosti 17 teta. U privatnom dječjem vrtiću Maslačak posla bi trebalo biti za 3 odgajateljice, u Ribici dvije, a po jedna u vrtićima Klokan, Šuškalica i Golubica.

Pročelnik za predškolstva Joso Nekić najavio je kako bi primjena projekta -
mreže inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja trebala započeti početkom idućeg mjeseca. Od 1. travnja, nije šala, vrtići u Zadru bit će otvoreni i u poslijepodnevnoj smjeni.

Njih će opsluživati pomoćno osoblje koje će raditi na pola radnog vremena dok će se na puno vrijeme zaposliti još jedna osoba na mjestu pedagoga. Izvedba projekta trajat će dvije godine, kazao je pročelnik Joso Nekić dodavši kako je zanimanje roditelja za vrtiće u poslijepodnevnoj smjeni i bio poticaj da se Grad Zadar upusti u ovaj projekt.