Davno nije bilo ovakvo kaosa u županijskoj vijećnici, a sudeći prema najavama iz oporbe ponedjeljak će tek biti buran. Nakon novog prekida sjednice Skupštine, kojoj je presudilo pozivanje oporbenih vijećnika u zadnji tren, iz Zadarskog bloka oglasili su se priopćenjem za medije naslovljenom "Sramota u režiji HDZ-a Zadarske županije". Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih) nam je pak rekao kako ga ni isključenje neće spriječiti da prisustvuje nastavku sjednice u ponedjeljak.

- Danas predsjednik Skupštine izdaje opomenu vijećniku Anti Rubeši na hodniku. Čovjek ne zna da vijećnik treba biti prisutan na sjednici kako bi mogao izreći prema njemu bilo kakve sankcije. Što je sljedeće? Valjda će nam Lončar slati kaznene sankcije putem maila i pošte kada mu se ne svide naši istupi u javnosti!? Pošto ne priznajem brkati sud partije i želim istjerati stvari na čistac doći ću na nastavak sjednice zakazan za 18. ožujka u 12 sati, ističe Pupić Bakrač.

Tekst kojeg potpisuje njegova stranačka Marjana Botić prenosimo u cijelosti: 

- Vladajući uopće nisu svjesni da su oni odgovorni za nerad i nered Županijske skupštine Zadarske županije.

Budući da vladajuća koalicija HDZ-a nije uspjela osigurati kvorum za nastavak 10. sjednice Županijske skupštine prekinute u srijedu, 6. ožujka i nastavljenu danas u srijedu, 13. ožujka i pored činjenice da su članove vladajućih obavijestiti ranije nego oporbu koja je o nastavku sjednice obaviještena na sam dan sjednice, kao vijećnica Akcije mladih, koja na skupštinu dolazi raditi, a ne se zafrkavati želim izraziti potpuno javno neslaganje načinom na koji je HDZ provodi, bolje reći sprovodi, politiku.

Staljinističko totalitarne metode, nikakva komunikacija, kazne za naše konstruktivne prijedloge, stalne opomene i sve to uz nemogućnost održavanja kvoruma... takav neozbiljan pristup vođenju sjednica kod mene i kolega iz Akcije mladih samo izaziva normalnu građansku protureakciju i uzrokuje niz problema, budući da točke koje su ostale neriješene za nas u Akciji mladih nisu samo točke; to su koncesije za dagnje, azil za životinje, početak prostorno planskih izmjena za koje smo se nadali da će zaštiti zdravlje građana od zračenja baznih stanica mobilnih operatera...

Žao nam je što je vladajućima nejasno da odgovornost za nemogućnost rada i donošenja svih tih odluka leži isključivo na njima.

Ovim putem također javno pozivam Ministarstvo uprave da vladajućem HDZ-u Zadarskoj županiji pruži neophodnu asistenciju kako bi se sredili i ubuduće ne trošili i naše i vrijeme svih uključenih u ovu neproduktivnu sagu sa županijskim sjednicama.

PS

Moram priznati da me začudio smijeh nekih od HDZ-ovih zastupnika na sve ovo. Da sam na njihovom mjestu mene bi bilo sram. Ali kažu da je sram osobina odgovornih i svjesnih.