Jednog pasioniranog ljubitelja "plemenite vještine" Prekršajni sud u Zadru kaznio je novčanom kaznom od 300 kuna zbog počinjenog nasilja u obitelji. Ovaj 67-godišnji Benkovčanin nije na sreću na 79-godišnjoj nevjenčanoj supruzi demonstrirao boksačke tehnike, već je, kako se navodi u presudi, u alkoholiziranom stanju vikao na suprugu tražeći daljinski upravljač od televizije i kada ga je našao bacio ga je u pod sobe, što je kod njegove supruge izazvalo strah i nelagodu pa je ona napustila kuću.

Kako je objasnio sudu, kojem je priznao krivicu, on je nešto iza ponoći htio gledati boks na TV-u, a njegova nevjenčana supruga htjela je gledati nešto drugo, "zbog čega ju je poslao na spavanje, na što je ona negodovala".

- Iako više ne konzumiram alkohol netko mi je donio mladog vina, pa sam nešto popio s obzirom da mi je to preporučeno jer imam loše bubrege te ću uskoro morati ići na pripreme za hemodijalizu. Supruga je 12 godina starija od njega i isto tako teški invalid, slabo vidi a ima problema i s nogama, rekao je Benkovčanin i objasnio kako žive zajedno iz kako bi jedno drugome pomagali, a naročito financijski, jer on ima nisku mirovinu. Nije nikad kažnjavan za nikakvo nasilje u obitelji pa ga čudi zašto je do svega ovoga došlo i žao mu je što se ovo dogodilo.

Prilikom odmjeravanja kazne Sud je okrivljeniku olakotno cijenio priznanje, dosadašnju neosuđivanost, loše zdravstveno stanje, loše materijalne prilike i to što je iskazano kajanje prema žrtvi nasilja pa mu je izrekao najnižu Zakonom propisanu kaznu za to djelo.