Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju treći po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 4. travnja od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru.

Na Sajmu će sudjelovati izlagači iz Zadra, drugih dijelova Hrvatske i Europe koji će predstaviti svoje studijske programe i različite programe stipendiranja. 

Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je događaj na kojem se na jednom mjestu u jednom danu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima i studentima u Hrvatskoj i inozemstvu. Među izlagačima Sajma koji imaju različite programe stipendiranja nalaze se predstavnici lokalne zajednice poput Grada Zadra, predstavnici Sveučilišta u Zadru ali i drugih hrvatskih sveučilišta, predstavnici veleučilišta poput Veleučilišta u Šibeniku i Veleučilišta Marko Marulić u Kninu. 

Predstavit će se i inozemna visoka učilišta poput RIT Croatia. Na Sajmu će predstaviti državne stipendije Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a stipendije za mobilnost i studentsku razmjenu Agencija za mobilnost i programe EU.  Strani kulturni centri predstavit će mogućnosti studiranja u Njemačkoj (DAAD-Njemačka služba za akademsku razmjenu), Velikoj Britaniji (British Council Croatia) i Austriji (Advantage Austria).

Svake godine Sajam stipendija se organizira u tri sveučilišna grada u Hrvatskoj te započinje sa sajmom na Sveučilištu u Zadru 4. travnja te se nastavlja sa sajmovima u Zagrebu 15. listopada i na Sveučilištu u Rijeci 17. listopada.