ZADAR- U očekivanju novog koncesionara za parkiralište u Gaženici, došlo je do problema na koji su nam se požalili korisnici mjesečne karte koji je ovih dana nisu mogli kupiti. Udar je to na bodule i one koji rade na otoku Ugljanu te svakodnevno putuju s trajektom. Oni su ovih dana morali plaćati dnevnu tarifu za parkiranje u Gaženici.

Pritisak na Lučku upravu Zadar i intervencija kod ravnatelja Roberta Škifića doveli su do toga da se naljepnica o prestanku prodaje mjesečnih karata danas skine. Doznajemo kako će od srijedu opet biti moguće kupovati mjesečnu kartu. Do izbora novog koncesionara, Exportdrvo projekti ima ugovorne obaveze iz koncesiju koju su 2015. godine dobili za dva parkirališta.

Jedno asfaltirano od 4 tisuće kvadrata i drugo od 9.000 m2 prekriveno sitno drobljenim kamenom. Osim što je stavljena rampa to parkiralište je ostalo neuređeno i svi koji su ga silom prilika morali koristiti s pravom su se bunili što plaćaju nešto takvo. Na toj lokaciji dogodine se planira gradnja komercijalne zgrade tvrtke Sarag Gaženica koja je dobila lokacijsku dozvolu.