U danu kojeg je obilježila smjena ravnateljice Centra za socijalnu skrb Vesne Burčul glasnogovornik Županijskog državnog odvjetnika Duško Berović iznio je novosti o tijeku istrage tragedije na Pagu.

- Do sada su ispitana tri svjedoka, dok će majka žrtava zbog posebnog statusa svjedoka biti ispitana od strane suca istrage, rekao je Berović. Novost je i da je djeci iz redova odvjetnika dodijeljen pravni opunomoćenik koji će zastupati njihove interese u ovom postupku.

Podsjetimo, 54-godišnjaka s Paga, koji je 28. veljače svoje četvero djece bacio s balkona kuće, tereti se za četiri teška ubojstva u pokušaju. Trenutno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, što je, prema riječima glasnogovornka Županijskog državnog odvjetništva, uobičajena procedura prilikom čekanja psihijatrijskog i psihologijskog vještačenja kojim će se utvrditi je li 54-godišnjak bio svjestan svojih stravičnih postupaka. Analiza njegovog duševnog stanja provest će se kada se prikupi sav dokazni materijal. Još se čekaju rezultati toksikološkog vještačenja krvi i urina te biološkog vještačenja.