Pojavom pred sudačkim vijećem kontroverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić izbjegao je disciplinski pritvor kojeg je za njega zatražio odvjetnik Antuna Novoselovića zbog višestrukog izbjegavanja ročišta za tužbu zbog klevete.

Podsjetimo, bivši vlasnik VOX medija je kao vijećnik na sjednici Gradskog vijeća, održanoj 9. svibnja 2014. godine, iznio teške optužbe na račun aktualnog predsjednika GO SDP-a. Sinovčić je tada naveo kako ima saznanja da je Novoselović silovao samohranu majku u stanu iznad kafića u Ulici Vinka Paulskog.

- Bila je to udarna vijest ne samo u lokalnim, već i u nacionalnim medijima, a slučaj se kasnije reciklirao kroz VOX-ove medije. U kafićima sam morao slušati o sebi kao silovatelju i to od strane nepoznatih ljudi koji nisu ni znali kako izgledam. Sve sam od Sinovčića mogao očekivati, ali ovo ipak nisam. Dno dna. Sve je izmišljeno, to je njegova pljuvačka politika, istaknuo je na Općinskom sudu Novoselović.

No zbog izostanaka tuženika sudski postupak ušao je u petu godinu. Posljednje ročište na kojem se pojavio održano je u studenom. Tada je bivši vlasnik VOX-a ostao pri svojim tvrdnjama te najavljivao dovođenje svjedoka koji će ih potkrijepiti. No nije mu bilo ni traga ni glasa sve do početka ožujka kada se pojavio i ispričao predstavnicima pravosuđa zbog uzastopnog nepojavljivanja na zakazanim ročištima. Na licu mjesta uručen mu je dovedbeni nalog za sljedeće ročište koje će se, kako doznajemo od Novoselovićevog odvjetnika Milana Petričića, održati 26. ožujka u sudnici Ante Bačića.