Iz Zadarske županije objavljen je natječaj za tri radna mjesta u Odjelu za prostorno uređenje u sklopu kojeg se izdaju dokumenti u građenju.

Jedno od tih mjesta je voditelj ispostave u Benkovcu koje ostalo upražnjeno nakon što je dotadašnji voditelj Martin Varenina, kao pravnik prešao za pomoćnika županijskog pročelnika za upravljanje imovinom. Puno lakše i lagodnije radno mjesto očito da je izabrala još jedna županijska službenica koja je bila vršiteljica dužnosti voditeljice ispostave. To će biti do 1. travnja. Nije tajna i ona, kao pravnica prelazi u Općinu Poličnik na bolje plaćeno radno mjesto. Biti voditelj ispostave u Benkovcu s diplomom arhitekture, prava ili građevine i nije neka premija s obzirom na posao i odgovornost u izdavanju dozvola i rješavanju legalizacije.

Drugo otvoreno radno mjesto  je stručni suradnik za prostorno uređenje i gradnju u Županiji. To je radno mjesto na kojem se može zaposliti sveučilišni prvostupnik pravne struke ili stručni prvostupnik javne uprave, građevinske ili arhitektonske struke. Doznajemo da je to pandan radnom mjestu koje se u Gradu Zadru zove savjetnik za procjenu vrijednosti nekretnina koje će, naravno, biti bolje plaćeno. Zna se tko će i dobiti taj posao na natječaju Grada Zadra jer ga već radila za  Komisiju za procjenu prometne vrijednosti nekretnina. Ona je zakonske obaveze zbog koje nekima iz tog resora dodatni posao da bi sastavili godišnji izvještaaj o prometu i vrijednosti nekretnina po EU standardima.

Natječajem je oglašeno i treće radno mjesto za stalno - referenta za uredsko poslovanje u Odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Traži se srednja škola i godinu dana radnog iskustva.