Nakon što je savjetovanje prošlo bez interesa i primjedbi, Grad Zadar objavio je javni natječaj za izgradnju škole na Novom Bokanjcu. 

Procijenjena vrijednost radova iznosi 40 milijuna kuna (bez PDV-a), a novac za veliku investiciju zajedno će podmiriti Grad Zadar, pomoću kredita, te Zadarska nadbiskupija. Naime, riječ je o katoličkoj školi, što je ranije u javnosti izazvalo raspravu o potencijalnom sukobu interesa pa čak i zakonitosti - kako Grad Zadar može biti osnivač katoličke škole?

Školska zgrada gradit će se gradskom zemljištu površine 12.614 m2 uz novu crkvu na središnjem dijelu Ulice Franje Fanceva. Posebnost nove zadarske obrazovne institucije bit će dvorana s teleskopskim tribinama za 250 ljudi ,a nastava će se održavati u dvije smjene u 16 razrednih odjela. 

Natječaj je otvoren mjesec dana, do 8. travnja, a rok završetka radova je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao. Prema najavama prilikom potpisivanja sporazuma između gradonačelnika Branka Dukića i nadbiskupa Zvonimira Puljića, škola bi se trebala otvoriti  za školsku godinu 2020/2021. Naravno, ako ne bude zastoja u natječaju i izvedbi radova, što je očekivano.