Dug radni dan kojeg je imao predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji četvero ministara, završen je u zadarskoj bolnici. 

Premijer je, doznajemo, otišao posjetiti troje djece koju je prije osam dana iz kreveta podstanarskog doma u Pagu, monstruozni otac bacio preko balkona. Do posjeta bolnici došlo je mimo državnog i stranačkog protokola. Premijera su tamo odveli liječnici - Branko Dukić te šef internog odjela Dario Nekić, nakon skupa HDZ-a na Višnjiku.

Iako su mediji bili pozvani na taj stranački skup, on je kao obično bio zatvoren za javnost. Ali su novinari i tužbe protiv njih bili i jedna od tema obraćanja zadarskim HDZ-ovcima. Plenković je pozvao sve one koji su aktivno ušli u politiku da budu spremni na kritiku a ne da za svoje javno djelovanje okrivljuju i tuže novinare. On osobno ne bi to nikad uradio, a niti je pristalica tužbi protiv novinara koje su bile i još su uvijek vruća tema hrvatske zbilje. Predsjednik HDZ-a najavio je kako će on vidjeti tko se bavi tužbama protiv medija te ukazao kako su sudovi počeli malo više presuđivati protiv medija. Nama to ne treba, poručio je Plenković.

Predsjednik HDZ-a stigao je na Višnjik s malim zakašnjenjem nakon iscrpljujućeg radnog dana na zadarskom području nakon kojeg je imao razloga pohvaliti zadarski HDZ na čelu s Božidarom Kalmetom.

Kao što zadarski HDZ, koji je kako je rekao Kalmeta, baza svih projekata može biti s Vladom koja je u jedan dan donijela paket vrijedan 1.5 milijarda kuna - dvije trećine, naravno dolaze iz EU fondova.