Medicinska sestra iz Zadra kažnjena je na Prekršajnom sudu u Zadru sa 750 kuna zbog incidenta kojeg je izazvala u kafiću Lučina u Molatu u srpnju prošle godine.

U kafiću koji je bio pun gostiju ona je već od ranog poslijepodneva vikala na druge goste, a jednoga od njih optužila je da joj je ukrao novčanik. "Vikala je sve jače, psovala, rukama udarala po šanku. Ta situacija je trajala cijelo popodne, a gostima je bilo neugodno te su odlazili iz kafića", posvjedočio je konobar, koji je rekao kako su više puta zvali i policiju, koja je svoje službenike poslala tek u 21 sat.

- Okrivljena je narušavala javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako što je u vidno alkoholiziranom stanju lupala po šanku vičući na sve prisutne goste. Jednog gosta optužila je da joj je ukrao novac te ga je vrijeđala raznim pogrdnim riječima i dalje lupajući šakam po šanku, nakon čega je navedeni gost uznemiren napustio caffe bar, a okrivljena je nastavila vikati i rukama i nogama gurati sjedalice po terasi, što je uznemirilo ostale goste koji su zbog tog napustili caffe bar. Nastavila je s navedenim ponašanjem sve do dolaska policijskih službenika oko 22 sata, nakon čega je alkotestirana te joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,89, naveo je sudac u svojoj presudi.

Zbog smještaja u posebnu prostoriju do sljedećeg dana, odnosno prestanka djelovanja opojnog sredstva, od kazne se odbija 300 kuna, pa joj preostaje platiti tek 450.