Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, u okviru svog boravka u Zadarskoj županiji sastao se s gradonačelnikom Dukićem u Maloj vijećnici gradske uprave. Tema radnog sastanka bila je EU projekti Grada Zadra - rast javnih investicija i ubrzani razvoj grada. Premijeru Plenkoviću prezentirani su projekti u kulturi i obrazovanju, zatim projekti prometne, gospodarske i komunalne infrastrukture koji se sufinanciraju sredstvima fondova Europske unije te ostali kapitalni projekti Grada Zadra.

- Nakon pripremnih razgovora s resornim ministarstvom dogovorili smo danas sve aktivnosti vezane uz cjelovitu sanaciju zadarske rive koja je posljednjim olujnim jugom znatno oštećena. Uskoro očekujemo i početak radova na projektu nastavka izgradnje gradskog sustava odvodnje čijim će završetkom 96 posto zadarskih domaćinstava biti spojeno na novi sustav. Potvrdili smo zajednički interes i utvrdili ne samo lokalnu, nego i nacionalnu vrijednost aktivacije zone Crno gdje nas očekuje intenzivna suradnja s HEP-om po pitanju izgradnje trafostanice jer je energetsko opremanje zone najvažniji preduvjet za to, kazao je gradonačelnik Dukić dodajući da je utvrđen zajednički interes Grada i države na projektu „Vrata Zadra" u cilju afirmacije prostora Ravnica.

- Kako sam danas vidio, gradu uistinu živi i pulsira, a sada puno detaljnije razumijem razvojne prioritete Zadra. Vrlo mi je korisno imati sve ove informacije kako bi Vlada bila u mogućnosti tražiti i nuditi rješenja za eventualne probleme koji se pojave, izrazio je Plenković zadovoljstvo prezentiranim planovima.

Na radnom sastanku s predsjednikom Vlade RH Plenkovićem, predstavljen je projekt Zadar Baštini u okviru kojeg se, nakon Kneževe palače, obnavlja i Providurova palača te zadarski bedemi, a potom i uređenje Centra za mlade na području bivše vojarne na Voštarnici za potrebe mladih i udruga civilnog društva. Gradonačelnik Dukić je premijera također upoznao s projektima na području prometne infrastrukture, a to su Prometni masterplan Zadra i zadarske regije i projekt Zadar urban mobility. Oba projekta unaprijedit će prometni sustav u gradu korištenjem novih informatičkih tehnologija. Izdvojeni su i drugi strateški projekti kao što su: za potrebe razvoja gospodarstva i poduzetništva novi poduzetnički inkubator i gospodarska zona Crno te kapitalni projekt komunalne infrastrukture - aglomeracija Zadar-Petrčane.

Kao posebno važno na sastanku je naglašena potreba rekonstrukcije Obale Kralja Petra Krešimira IV za koju je Grad Zadar izradio potrebnu dokumentaciju s glavnim projektom rekonstrukcije. Projekt je trenutno u postupku izdavanja građevinske dozvole, a u tijeku su i razgovori s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture o zajedničkom modelu financiranja. Također, prezentiran je i projekt „Vrata Zadra", odnosno plan uređenja prostora Ravnica koji spaja Poluotok s kopnom. Gradonačelnik Dukić je potvrdio da je Ministarstvo državne imovine pozitivno odgovorilo na zahtjev Grada da se zemljište u vlasništvu države objedini s onim koje je u gradskom vlasništvu te da je u postupku izrada konzervatorske podloge koja će definirati uvjete za izradu UPU-a.

Gradonačelnik Dukić podcrtao je kako je Grad Zadar već godinama u vrhu hrvatskih gradova pri korištenju EU sredstava.

Uz premijera, sastanku su nazočili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar obrane Damir Krstičević i pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura, a uz gradonačelnika, zamjenici Ante Babić i Jagoda Surać te pročelnici Joso Nekić, Darko Kasap i Šime Erlić, te župan Zadarske županije Božidar Longin.

Uoči sastanka direktor kluba KK Zadar, Željko Žilavec, premijeru Plenkoviću uručio je dres i godišnju iskaznicu za košarkašku sezonu 2018/19.