Nakon što je Školski odbor Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar jednoglasno odbio provesti smjenu ravnatelja Joze Dragića zbog slučaja žigosanja, ministrica Blaženka Divjak najavila je kako će sama razriješiti ravnatelja.

- Nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za mladež protiv učenika koji je prošlog mjeseca nanio tjelesne ozljede kolegici u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, ovaj slučaj još uvijek nije zaključen. Prema informacijama koje je prosvjetna inspektorica dobila od škole, Školski odbor je jednoglasnom odlukom odbio prijedlog o razrješenju ravnatelja, usprkos nalazima prosvjetne inspekcije koji su ukazali na nedvojbene propuste u radu ravnatelja. Zato ću danas pokrenuti postupak za razrješenje ravnatelj, odgovorila je ministrica na naš upit.

U odgovoru, kojeg je objavila i na društvenim mrežama, istaknula je kako je borba protiv nasilja u školama prioritet Ministarstva.

- U njoj trebaju sudjelovati prvenstveno škole, odnosno ravnatelji, zatim osnivači, a na koncu i samo Ministarstvo, te dati sve od sebe kako bi se iskorijenilo nasilje u učionicama koje ne možemo i ne smijemo relativizirati i ignorirati. Svatko treba preuzeti dio odgovornosti za rješavanje nasilja u društvu koje počinje prevencijom vršnjačkog nasilja u školama.