Apsurd Zadra i cestogradnje, naslov je pisma kojeg su preko portala upustili stanari s Relje.

Povodom radova na uklanjanju kružnog toka kod bolnice, oni upozoravaju:

Želim ukazati na to da su pametnjakovići zatvorili prolaz s jedne i druge strane tako da se iz sporedne ulice koja veže benzinsku postaju i glavnu poštu ne može doslovno ići nigdje. To je isto Zrinsko Frankopanska ulica koja je jednosmjerna i ide u smjeru pumpa-pošta.

Ulica kralja Stjepana Držislava (od pošte/biroa do bolnice) je zatvorena odnosno na izlaz na ulicu Nikole Šubića (gdje je kružni tok) je zatvoren, te stoji znak za slijepu ulicu i postavljene su barikade. Osim toga to je jednosmjerna ulica i ide u smjeru glavne pošte odnosno biroa do bolnice.

Također ulica Marka Marulića je jednosmjerna po novom i ide u smjeru pumpe do bolnice i naravno i ona je zatvorena, odnosno može se ići samo prema parkingu na Jazine.

Dakle iz Ulice Zrinsko Frankopanske (pumpa-pošta) je nemoguće izaći i stanari te ulice su kompletno izolirani od ostatka grada. Radi lakše predodžbe to je ulica u kojoj je veterinarska ambulanta i Babić d.o.o. centralna grijanja.

Molim Vas da objavite ovu vijest, te možda tako pomognete nekako da nas stanare Zrinsko Frankopanske ipak nekako uključe u civilizaciju. Mi se pitamo gdje je struka? Tko daje naloge za takve radove? Hoće li napokon itko odgovarati za to?, navodi se u potpisanom pismu.

Dodajmo tome da bi takvo stanje i privremena regulacija prometa, koju je izradio GIN Company, trebala trajati do kraja svibnja. A do tada bi nam netko mogao odgovoriti kako doći do dijela Ulice N.Š. Zrinskog koja je otvorena za promet i spušta se na Ulicu Eugena Kvaternika. Ili jednostavnije: kako iz Grad uz Bolnicu doći do Bulevara, a ne proći kroz Arbanase? I uopće kako voziti po Gradu u kojem su u jeku najvećih radova cestogradnje zatvorena Ulice Put Stanova i Stjepana Radića? Je li to apsurd života i prometa u Zadru? Osobito kada se naočigled sruši povijesni zadarski rotor.