Zadranima sve više smetaju ležeći policajci, što se vidi i po našim fotografija koje su slikane u ulicama Put Nina i Put Bokanjca, gdje su uklonjeni njihovi dijelovi na određenim mjestima kako bi automobili mogli bez "turbulencija" prolaziti.

Kako doznajemo od Ivane Grbin, PU zadarska prošle godine je imala 15 zahjeva za gradske uspornike od strane Odjela za komunalne djelatnosti, a ove godine zasad samo jedan. Oni su stavljaju uz njihovu prethodnu suglasnost.

- Uspornici ili tzv. ležeći policajci zasigurno nisu najsretnije rješenje, stoga ih izbjegavamo kad god je to moguće. Postavljeni su s ciljem prilagođavanja brzine vozila propisanoj prometnim znakom, prvenstveno u namjeri zaštite najranjivije skupine sudionika u prometu - pješaka, djece. U praksi iste postavljamo uz opravdanu inicijativu naših građana putem zahtjeva mjesnog odbora uz prethodnu suglasnost policije. Bilježimo povremena oštećenja pojedinih segmenata koja saniramo putem ugovorenog izvođača održavanja nerazvrstanih cesta, rekao je Robertino Dujela, gradski pročelnik za komunalne djelatnosti.

Točan podatak o broju postavljenih uspornika nalazit će se u evidenciji komunalne infrastrukture koja će biti ustrojena sukladno obvezama i dinamici Zakona o komunalnom gospodarstvu. Po implementiranju kvalitetnijeg rješenja i u konačnici podizanja svijesti manjeg dijela nesavjesnih vozača, krenut će se uklanjanjati iste sa prometnica, podrazumijeva se uz suglasnost policije, doznajemo od Dujele.