Danas su u Županijskoj lučkoj upravi potpisani ugovori za izgradnju trajektnog pristaništa Tkon za koji je novac osiguran iz EU fondova preko Ministarstva pomorstva.
Ravnatelj ŽLU Davor Škibola potpisao je ugovor s ovlaštenim osobama izvođača radova ali i ostalih stručnih službi koje se traže u provođenju EU projekta.

 

Radove će za ugovorenih 25.3 milijuna kuna izvoditi zajednica ponuditelja Kali gradnja i El Tim. Posao stručnog nadzora za prvu grupu poslova uz vođenje projekta dobili su Civil Engineering Consultancy. Oni su potpisali dva ugovora za dvije vrste posla: na iznos od 406 tisuća kuna te 160 tisuća. Kozina projekt iz Trilja uz stručni nadzor bit će i koordinatori zaštite na radu za 549 tisuća kuna.
Kako se nitko nije javio na natječaj za projektantski nadzor, izabrana je po jednostavnoj nabavi splitska Obala za 190 tisuća kuna.

Kapitalni projekt Županijske lučke uprave ugovoren je na 29 mjeseci. Provest će se kroz dvije godine s tim da ćemo imati pet mjeseci ukupno stanke zbog ljetne turističke sezone, kazao nam je ravnatelj Škibola. On bi u četvrtak u Tkonu trebao biti domaćin predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i ministru Olegu Butkoviću koji dolaze u Zadar po pomorskim temama.