I nakon požara koji je izbio kao posljedica nemara nad imovinom Marine Zadar, stanje te građevine, za koju je zadarski arhitekt Ante Uglešić dobio prestižnu nagradu Vladimir Nazor, i dalje je jadno.

Foto-zapis našeg savjesnog sugrađanina uz otvoreno pismo kojeg je uputio Generalu, još jedno je upozorenje na prizore koje on, kao i mnogi koji tuda prolaze, godinama već gledaju:

- Gospodine generale, kažu da ste vi sada većinski vlasnik ovoga rugla koje je nekada i ne baš tako davno bila jedna od najprestižnijih marina na Jadranu. Turistička sezona nam se približava a vaš maćehinski odnos prema svemu ovomu u gradskoj luci vidljiv je iz dana u dan. Mi ne želimo da nam i dalje sramotite grad pred očima svijeta. Zato molimo da se počnete ponašati kao svaki odgovorni vlasnik i sve ovo dovedete u stanje dostojno povijesne i kulturne baštine Zadra. Vratite najprije prestižnu Plavu zastavu kojom smo se dičili, jer je više ne zaslužujete nakon ovih prizora užasa i razvijte onu Crnu zastavu i to na pola stijega, jer niže - ne može.