Općinsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje izvida u odnosu na osobe koje su bile nazočne događaju u caffe baru u Zadru 13. lipnja 2018., kad je Darko Kovačević Daruvarac počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona na štetu 18-godišnje hrvatske državljanke.

- Nakon provedenih izvida, analizirajući sve relevantne dokaze i činjenice prikupljene tijekom provođenja izvida utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi se u ponašanju osoba nazočnih inkriminiranom događaju ostvarila zakonska obilježja bilo kojeg kaznenog djela za koja se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti, objavili su danas iz zadarskog odvjetništva.

- U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru, Općinsko državno odvjetništvo provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona.

Podsjetimo, Kovačević je nepravomoćno na sudu osuđen na pet godina zatvora, pušten je iz pritvora te se čeka završetak žalbenog postupka na drugostupanjskom sudu.