OŠ Braća Ribar iz Posedarja i Srednja škola kneza Branimira iz Benkovca pobjednici su Vjeronaučne olimpijade Zadarske nadbiskupije, županijskog natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole Zadarske nadbiskupije. Na natjecanju u Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru sudjelovalo je osam osnovnih i sedam srednjih škola.

Među osmoškolcima, drugo mjesto osvojila je OŠ Smiljevac, a treće OŠ Bartula Kašića. Među srednjoškolcima, drugo mjesto osvojila je Klasična gimnazija Ivana Pavla II. Zadar, a treće Gimnazija Franje Petrića.

Prije natjecanja, u predvorju škole Bartula Kašića održan je prigodni program u kojem su učenici izveli recitacije i pjesme. U obraćanju prisutnima, Katica Skukan, ravnateljica škole domaćina, istaknula je da su ponosni na broj učenika u svojoj školi Bartula Kašića.

- U vrijeme kad vidimo demografski pad, mi u školi bilježimo rast. Već drugu godinu, prostorni kapaciteti škole postali su nam maleni. Nadamo se da će se taj trend nastaviti, rekla je Skukan.

Prisutne je pozdravio i zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Pohvalio je učenike, „tako male i mlade, a pune nade", za bogatstvo riječi koje su pokazali u scenskom nastupu. Glede teme natjecanja "Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu", nadbiskup je sudionicima rekao:

- Drago mi je da su za temu uzeti i da ste upoznavali ljude iz našeg naroda, naše krvi, naš ponos. Ti službenici Božji, blaženici i sveci pokazali su u svom životu što svakome od nas može biti nadahnuće i nada. Usprkos naše slabosti i ograničenosti, u životu se može učiniti puno dobra. Neka ti naši divni uzori budu i vama poticaj da u životu učinite nešto dobro poput njih".

Misno slavlje za sve sudionike natjecanja u župnoj crkvi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru predvodio je mr. don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije.