Povjerenstvo za stipendiranje i odobravanje drugih oblika potpore učenicima i studentima Grada Zadra donijelo je odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2018./19. Ukupno je dodijeljeno 108 stipendija, i to učenicima srednjih škola, učenicima koji pohađaju strukovne škole, studentima prve i starijih godina te onima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Za učenike srednjih škola namijenjeno je 15 stipendija, a ispod crte ostalo je dosta onih koji su ostvarili prosjek ocjena od 5,0. Prednost su dobili oni koji su ostvarivali uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima, ili su lošijeg socijalno-materijalnog stanja. Za strukovna zvanja dodijeljeno je osam stipendija, pa će otpasti samo jedna, najlošija prijava.

Za stipendiju se prijavilo 72 studenata prve godine, no na raspolaganju ih je samo 25. Pravo na stipendije ostvarilo je 30 studenata starijih godišta te 30 onih koji studiraju deficitarna zanimanja. Studenti koji se školuju za deficitarna zvanja, te su pravo na stipendiju ostvarili po dva osnova imaju mogućnost izbora, a na upražnjeno mjesto dolazi sljedeći kandidat.

Kandidati nezadovoljni rezultatima natječaja imaju pravo prigovora Gradonačelniku Grada Zadra u roku od 8 (osam) dana od dana objave liste na Oglasnoj ploči i službenoj internet stranici Grada Zadra, izvijestili su na stranicama Gradske uprave.