Ni danas nije donesena odluka o smjeni ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar Vesne Burčul, inicirana od strane ministrice Nade Murganić nakon što je 54-godišnji otac obitelj, koja je bila pod nadzorom Centra, a kata obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero maloljetne djece.

- Zatražili smo pismeno pojašnjenje ravnateljice o nekim točkama nalaza inspekcijskog nadzora kako bismo mogli dalje odlučivati. Rok za dostavu je petak, 8. ožujka, nakon čega ćemo sazvati sljedeću sjednicu Upravnog vijeća, rekla je nakon dvosatne rasprave predsjednica UV-a Marina Dujmović Vuković. Unatoč velikom interesu javnosti za ovaj slučaj, istaknula je kako ne može govoriti o detaljima samog izvješća.

Djelatnici Centra i ovaj su put stali u obranu ravnateljice kojoj mandat istječe 16. ožujka. Na novinarski upit Dujmović Vuković je potvrdila da se upravo Burčul jedina javila na natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja javne ustanove smještene u zgradi nebodera na Voštarnici.

Burčul danas nije htjela pred novinare, a jučer je putem priopćenja za medije, između ostalog, poručila kako nitko ne može predvidjeti ovakvo ponašanje pojedinca.

- Nema pokazatelja, informacija, dojava, spoznaja u komunikaciji s roditeljima koji bi ukazivali na zanemarujući ili zlostavljajući odnos roditelja prema ovoj djeci u posljednjih godinu dana. Stoga odgovorno tvrdim da Centar za socijalnu skrb nije mogao prevenirati ovu tragediju svojim djelovanjem. Ovakav čin očajnog bezumlja nije moguće predvidjeti, istaknula je Burčul.

Podsjetimo, 54-godišnjak je 28. veljače oko 6:20 sati svoje četvero djece (2011., 2012., 2014. i 2016.) bacio s balkona stana, visine od 4,95 metara. Djeca se srećom oporavljaju, a Županijsko državno odvjetništvo monstruoznog oca tereti za četiri pokušaja teškog ubojstva.