Svijet je odavno postao „globalno selo" - jedinstvena zajednica različitih kultura i društava bez tradicionalnih barijera i granica. Zbog toga, sigurno si već mnogo puta čuo da poslodavci današnjice više ne traže radnike s dominantnim „tvrdim" vještinama (znanje potrebno za obavljanje nekog posla, koje se može naučiti i kvantificirati), već i radnike s izraženim „mekim" vještinama (osobine ličnosti, karakteristike, društvene ili komunikacijske vještine). Sve traženija i cjenjenija „meka" vještina globaliziranog i multikulturalnog tržišta rada je kulturna inteligencija. Ona ti omogućuje da precizno i studiozno raspoznaješ kulturne razlike u poslovnom svijetu, ali i privatno. 

Kulturnu inteligenciju možeš razvijati na više načina, no najučinkovitiji od svih je putovanje. Život, rad i upoznavanje drugih kultura iz prve ruke proširit će tvoje horizonte i promijeniti tvoja trenutna razmišljanja. Znamo da tijekom studentskih dana nije lako uspostaviti ravnotežu između učenja, privatnog života, rada i kućnog budžeta. Uz sve navedeno, u jednadžbu još ubaciti i putovanje, katkad je nemoguća misija. 

No, što ako ipak postoji rješenje? Postoji program koji omogućuje život, rad i putovanje Amerikom tijekom ljetnih mjeseci (nakon što riješiš sve svoje fakultetske obveze).

U petak 8. ožujka 2019. od 16.00 do 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Zadar saznat ćeš sve o programu kulturne razmjene Work&Travel USA i programu stručne prakse u SAD-u, Internship USA. Svoje sudjelovanje možeš potvrditi na linku.

Aktivnost organizira CINAZ u suradnji s agencijom Integral Education iz Zagreba.