NOVO Stigla je odluka suca istrage Županijskog suda u Zadru! Kako doznajemo od suca Hrvoja Viskovića, protiv 54-godišnjaka s Paga određen je istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Istražni zatvor određen je po sve tri osnove koje je zatražilo Županijsko državno odvjetništvo.

- Riječ je o opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti (st. 2., 3. i 4. po članku 123. ZKP-a), rekao nam je glasnogovornik odvjetništva Duško Berović dodajući kako je pokušaju četverostrukog teškog ubojstva dodana i kvalifikacija "podmuklog" jer je otac, prema dosadašnjim saznanjima, djecu uzeo dok su spavala.

Slijedi ispitivanje svjedoka i provođenje psihijatrijskog vještačenja kojim će se utvrditi je li 54-godišnjak bio ubrojiv dok je počinio stravičan zločin.

RANIJE Muškarac (54) s Paga, koji je svojim činom sablaznio hrvatsku javnost, nešto prije 13 sati doveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo.

Odluka suca istrage o određivanju istražnog zatvora protiv 54-godišnjaka bit će donesena u popodnevnim satima. Tereti ga se za teško ubojstvo u pokušaju na štetu svoje četvero maloljetne djece. Podsjetimo, 54-godišnjak ih je u četvrtak oko 6:47 jedno po jedno bacio s balkona na prvom katu obiteljske kuće u Pagu nakon čega se prijavio policiji.

Troje djece stabilno je i nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Zadar, dok je sedmogodišnjakinja zbrinuta u KBC Rebro. Još uvijek je u životnoj opasnosti. Zbog zaštite identiteta žrtvi, objavljujemo samo fotografije na kojima se ne može detaljno razaznati lice osumnjičenika.