Grad Zadar nastavlja s financiranjem sustava za iznajmljivanje bicikala na području grada Zadra. Jučer je pokrenut otvoreni postupak javne nabave na koji se ponuđači mogu javiti do 20. ožujka ove godine.

Ovaj projekt znatno pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja u užem gradskom središtu, doprinosi zaštiti okoliša, bogaćenju turističke ponude, pozicioniraju grada kao poželjne cikloturističke destinacije i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu, navode iz Gradske uprave.

Dio sredstava za predmetnu nabavu osiguran je kroz projekt "Zadar e-Bike" za čiju su realizaciju Gradu Zadru odobrena bespovratna sredstva Ministarstva turizma, iz Fonda za razvoj turizama, temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.

U cilju povoljnijih uvjeta nabave Grad Zadar i javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA suglasno su odlučile zajednički provesti javnu nabavu. Grad Zadar se obvezuje ustupiti adekvatne površine za postavljanje stanica s biciklima, te osigurati priključak na strujnu mrežu na svakoj od lokacija i omogućiti nesmetan pristup dostavnim vozilom u neposrednoj blizini stanice s biciklima.

S obzirom da je od ponuđača zatražen veliki broj tehničkih uvjeta, specifikacija bicikla, softverskih rješenja, za vjerovati je kako će posao dobiti tvrtka koja je već razgranala mrežu javnih bicikala po Hrvatskoj.