Ministrica demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić stigla je hitno iz Zagreba u Zadar kako bi posjetila četvero maloljetnih pacijenata Opće bolnice Zadar koja su jutros stradala nakon što ih je 54-godišnji otac bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu.

- Budući da se radi o jednom nezapamćenom i užasnom događaju, nisam mogla ostati u Zagrebu i iščekivati vijesti. S obzirom na to da je obitelj bila u tretmanu nadležnog Centra za socijalnu skrb Zadar, uputila sam inspekcijski nadzor Ministarstva, ali zahtijevala i stručni nadzor nad radom djelatnika kojeg provodi Komora socijalnih radnika. Ne bih angažirala dva inspekcijska nadzora da ne mislim da je to potrebno. Potrebni su temeljiti izvidi kako bi stvorili sliku i riješili dileme koje sad imam. Želimo vidjeti kako i na koji način je centar skrbio o ovoj obitelji i što smo učinili, odnosno gdje su propusti i što nismo učinili za ovu obitelj. Iskreno se nadam da će se djeca oporaviti i imati što manje trauma te da će im djetinjstvo proći u najboljem redu, koliko je to moguće s obzirom na sve, izjavila je drhtavim glasom ministrica Murganić.

Na upit novinara pojasnila je razloge zbog kojih je obitelj bila pod tretmanom socijalnih službi.

- Imali su neprilike nad izvršavanjem roditeljske skrbi nad starijim djetetom koje nasreću nije u bolnici, ali o detaljima zasad ne bih govorila. Detaljno ćemo ispitati sve ono što je u našoj nadležnosti i o tome izvijestiti javnost. Ovo je nešto što nas je sve skupa strašno pogodilo, poručila je Murganić i uputila se na Voštarnicu u Centar za socijalnu skrb.

Ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina i njegov zamjenik dr. Edi Karuc istaknuli su kako je sedmogodišnja djevojčica i dalje kritično. U popodnevnim satima bit će gotov CT nakon čega će se donijeti odluka o transferu za KBC Rebro u Zagrebu.