- Ovaj je slučaj mene i moje djelatnike izrazito potresao i nije jednostavno sada reći nešto dobro i pametno što bi moglo zadovoljiti javnost u ovom trenutku, rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vesna Burčul na popodnevnoj konferenciji za medije.

Obitelj o kojoj se radi još je uvijek korisnik nekih njihovih prava, a vodili su se, kaže Burčul, različiti postupci:

- Ono što vam mogu reći je da nikada ništa nije ukazivalo na ovakav ishod, niti ga je moguće predvidjeti. Nasilje nikada nije bilo prijavljivano. Majka je i danas bila ovdje i dala izjavu u kojem opet negira i nasilje i bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje bi dalo naslutiti ovaj radikalni i strašni čin koji se danas dogodio. Nasilje nije bilo prijavljivano niti od susjeda.

Obitelj je bila u tretmanu Centra zbog najstarijeg djeteta koje je punoljetno i koje nije njihovo zajedničko dijete, jer je dotična 18-godišnjakinja bila izdvojena od obitelji zbog zanemarivanja.

- Ne možete biti prisutni u nekoj obitelji godinama, neki ishodi idu prema svojem kraju i ne upućuju prema daljnjem nastavku naše pozornosti. Zbog zaštite osobnih podataka i aktualne policijske istrage, ne mogu ništa više reći. Čekamo ishod liječenja, a nakon toga ćemo učiniti sve da zaštitimo ovu maloljetnu djecu, izjavila je Burčul.

Nadzor nad obitelji od strane Centra zadnji put je vršen prošle, 2018. godine, ali ne u odnosu na najstariju kćer koja se odselila, nego u odnosu na 7-godišnju djevojčicu koja je imala problema nakon što je krenula u prvi razred osnovne škole. Potvrđeno je kako je u zadarski centar od strane Ministarstva demografije upućen inspekcijski nadzor.