ZADAR- Jučer je potpisan ugovor o prodaji nekadašnjeg vojnog hotela Iž. Iako je natječaj Ministarstva državne imovine bio objavljen u kolovozu prošle godine, tek je na sjednici Vlade u studenom javnost mogla doznati tko je još želio kupiti taj zapušteni objekt na Voštarnici.

Krajem rujna prošle godine u Ministarstvu državne imovine ti su podaci bili vojna tajna. Umjesto oznake javnosti oni su se na novinarski upit pozivali na privatnost, odnosno zaštitu osobnih podataka iako se radilo o javnom natječaju. Nisu htjeli otkriti ni iznose ponuda.  Istodobno se vlasnik najveće ponude i prije odluke Vlade hvalio se u javnosti kako je on kupio hotel Iž. I to za skoro dvostruko veći iznos od početne cijene od 6.6 milijuna kuna.

Hotel Iž je za 11.47 milijuna kuna kupio mlađahni vlasnik zadarske tvrtke Hotel 4 You. Antony Ninčević je sin zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića.

Na natječaj Ministarstva državne imovine, objavljenom u kolovozu 2018. zaprimljene su četiri ponude od čega su tri bile važeće. Jednu od njih dala je tvrtka Antonio plaža iz Podstrane (osnovana 2017. godine za 10 tisuća kuna) s iznosom od 8,3 milijuna kuna. Druga je bila od zadarske tvrtke Iž s iznosom od 8,6 milijuna kuna. Ta je tvrtka ciljano osnovana s 20 tisuća kuna u kolovozu 2018. godina, a osnivači su Ivan Surać i Jadranko Lisica.

S istim iznosom temeljnog kapitala, 2014. godine osnovana je obiteljska tvrtka Ninčevićevih Hostel 4 You - kako se zove i njihov hostel u Zadru.