Iz županijske ustanove "Ljekarna Zadar" obavještavaju građane da od petka, 1. ožujka, ljekarničke jedinice na Poluotoku, „Donat" u Ulici Braće Vranjana 14 i „Centar" u Ulici Jurja Barakovića 2, prestaju s dežurstvom.

Noćnu smjenu 365 dana u godini preuzima ljekarna „Jadran" na Putu Murvice 2, u čiju je obnovu prošle godine uloženo 1,6 milijuna kuna.

- Novouređena ljekarna „Jadran" prilagođena je i uređena za dežurstvo, a ovakvu odluku donijeli smo zbog funkcionalnosti i praktičnosti pristupa gradanima, javlja ravnatelj Božo Čolak.

Na naš upit hoće li ukidanje dežurstva ljekarni u povijesnoj jezgri grada rezultirati padom prometa tijekom turističke sezone, Čolak odgovara:

- Neće biti problema. Ljeti ćemo produžiti radno vrijeme ljekarnama na Poluotoku, najvjerojatnije do 22 sata, a jedna će biti otvorena subotom poslijepodne te tijekom nedjelje i praznika. Kvalitetno ćemo pokriti sve.

Kako ne bi sav teret pao na djelatnike "Jadrana", u njoj će se za dežurstvo rotirati farmaceuti i tehničari iz ostalih ljekarni.