ZADAR- Prije godinu i pol dana Carina je zatvorila objekt na plaži Kolovare jer tvrtka Sokol projekt nije imala valjane dozvole. Tada je jedna državna inspekcija prvi put intervenirala u ilegalno izgrađenom objektu na pomorskom dobru.

Građevinska inspekcija je propustila priliku da ga sruši kao što je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara bez milosti dao ukloniti montažne objekte u kojim je poslovalo ugostiteljstvo visoke kategorije uz plažu Žnjan. Nitko od njih nije imao dozvolu, a svi su godinama zatvarali oči pred teškom uzurpacijom pomorskog dobra.

Međutim, zadarska gradska vlast niti jednim činom nije pokazala da joj smeta prijašnje, a još manje sadašnje stanje objekta u kojem je posljednja poslovala Zara beach. Naprotiv, spremni su i dalje dati koncesijsko odobrenje nekome tko bi možda nastavio poslovati u ilegalnom objektu. Njega putem suda želi dobiti Država, a građevinska inspekcija čeka ishod te trakavice. Kao i Hoteli Zadar koji su davno još mali plažni objekt uvrstili u svoje temeljni kapital. Oni traže da ih Država obešteti. Država je tužila i Sokol projekt dok se vode pusti sudski postupci da im u posjed preda objekt, a nikako da zakažu očevid na licu mjesta.

Tamo bi imali što i vidjeti. Zorno to pokazuju fotografije, jučer snimljene sa svrhom da upozore na ruglo za koje nitko nije odgovoran. A tko se srami i čija je sigurnost ugrožena - zna se - građana. Nema sumnje da će isto i još gore stanje biti i ovog ljeta na plaži Kolovare koja nema svog čuvara u zimskom periodu kao što nema koncesionara za budućnost.