Nakon pregleda ponuda pristiglih na posljednjem natječaju Grada Zadra donesena je odluka o dodjeli u zakup osam poslovnih prostora u gradskom vlasništvu.

U najskupljem prostoru na Obali kneza Branimira 10, u kojem je nakon spajanja s OTP-om svoja vrata zatvorila Splitska banka, otvorit će se poslovnica Zagrebačke banke koja je ponudom od 29 eura/m2 za jedan euro pobijedila konkurenta za ovaj prostor, Privrednu banku Zagreb. Susjedni poslovni prostor na Obala kneza Branimira 16 dodjeljen je društvu "Stil Badel" Zadar (12 EUR/m2), registriranom za pripremu i usluživanje hrane.

Tri prostora na Poluotoku dodijeljena su manjim zadarskim obrtima koji će uoči turističke sezone pokušati obogatiti siromašnu ponudu u povijesnoj jezgri grada. U lokalu na adresi Braće Vranjana 11 otvorit će se trgovina u vlasništvu obrta Ane Trošćan i Edija Ušljebrke (17 EUR/m2), u Kovačkoj ulici poslovat će "Essential oils" iz Bibinja (13 EUR/m2), dok je prostor bivšeg kafića na Liburnskoj obali 4a zakupio Stjepan Šimunović, vlasnik Obrta za prijevoz "Forum", za 19 EUR/m2.

 "Viktor" i "Brko" zauzeli su poslovne prostore u ulici Stjepana Radića, na kućnim brojevima 26 (16,10 EUR/m2) te 28 (17,20 EUR/m2), dok je lokal na adresi Ivana Mažuranića 4 dodijeljen "Balili" po ponuđenoj cijeni od 12,99 EUR/m2 mjesečno bez uračunatog PDV-a.

Sljedeći natječaj Odjela za gospodarenje gradskom imovinom bit će raspisan u ožujku, a na njemu će se naći poslovni prostori koji ovaj put nisu našli zakupcima, među kojima je i onaj bivše sale za vjenčanja "Gastro" u Jazinama.