Zavod za javno zdravstvo Zadar objavio je ponovljeni natječaj za prodaju zgrade bivše Poliklinike na Kolovarima. Iako na prvom natječaju nitko nije pokazao interes za kupnju zgrade, Zavod je još jednom oglasio ponudu po istoj cijeni - 26,5 milijuna kuna.

Poslovna zgrada površine 1.043 metra četvorna nalazi se na najatraktivnijoj poziciji za moguće hotelijere, ali je uz istaknutu cijenu od 3.500 eura po metru četvornom opterećena različitim problemima, poput parkirališnih mjesta, neriješene energetske suglasnosti (priključak ostvarivala preko Opće bolnice Zadar) itd. Iako u prvom natječaju, koji je trajao 60 dana nitko nije dao ponudu, u Zavodu su se odlučili još jednom "kockati", potrošiti novac za oglašavanje i prolongirati prodaju još 60 dana. Novi rok je 16. travnja u 12 sati.

- Nekretnina je neograđena s osiguranim izravnim prilazom na prometnicu Kolovare 2, te uređenom komunalnom infrastrukturom uz napomenu da nema samostalnu elektroenergetsku suglasnost za priključenje na NNM u vlasništvu RH. Prodaja se vrši po uzanci "viđeno-kupljeno" pa prodavatelj ne odgovara kupcu za bilo kakve nedostatke nekretnine što isključuje bilo kakve naknadne prigovore. Zavod za javno zdravstvo Zadar ne odgovara za eventualnu neusklađenost podataka koji se odnose na površinu ili namjenu nekretnine, a koji mogu proizaći iz katastarske, zemljišnoknjižne i druge dokumentacije i stvarnog stanja u prostoru, navodi se u oglasu.

Zainteresirani ponuditelji dužni su uplatiti jamčevinu od 1,3 milijuna kuna, a ponude ispod istaknute cijene neće se razmatrati. Novac od prodaje zgrade trebao bi se uložiti u opremanje nove poliklinike, a sudeći po iskustvu s prvog natječaja, na to će pacijenti i medicinsko osoblje još pričekati.