Općinski sud u Zadru za 28. veljače zakazao je dražbeno ročište za prodaju nekretnine stečajne mase iza Superbum promet koju vodi stečajna upraviteljica Iva Petanjek.

Riječ je ovršnom predmetu nad zagrebačkom tvrtkom za turizam i ugostiteljstvo u vlasništvu "grupe Čolak" kojeg provodi propala Centar banka. Licitacija je vrijedna čak 10.791.367 kuna koliko iznosi utvrđena vrijednost pašnjaka površine 83.693 m2 u naselju Košljun na Pagu.

Nekretnina se na prvom krugu javne dražbe ne može prodati ispod 2/3 utvrđene vrijednosti tj. ispod iznosa od 7.194.244 kuna, a poreze i pristojbe u vezi s prodajom dužan je platiti kupac. On je obvezan položiti kupovinu u roku od 60 dana nakon ročišta za dražbu. Ako kupac u navedenom roku ne položi kupovinu sud će rješenjem prodaju oglasiti nevažećom i odrediti novu prodaju, a iz položenog osiguranja namirit će se troškovi nove prodaje i naknaditi razlika između kupovine postignute na prijašnjoj prodaji i novoj prodaji.

U zaključku kojeg je donijela sutkinja Dubravka Novaković, prema prijedlogu višeg sudskog savjetnika Denisa Klarendića, javno i usmeno dražbeno ročište zakazano je 28. veljače u 10 sati.