Pomorska škola Zadar nastavlja svoje aktivnosti oko intenzivnije upotrebe engleskog jezika u obrazovanju za pomorska zvanja sukladno mjerama u Pomorskoj strategiji RH, kao iznimno važne sastavnice nastavnog programa. Tako će se u petak, 22. veljače nastaviti projekt English Friday i nastava i ostale aktivnosti će se u Školi odvijati na engleskom jeziku.

Pomorska škola Zadar, prva je i zasad jedina obrazovna ustanova s područja pomorstva u RH koja provodi ovakav projekt i ohrabreni smo pristupom svih naših učenika i nastavnika.

Naglasak na predavanjima i komunikaciji bit će na stručnim predmetima i sadržajima programa premda će se i sadržaje većine općih predmeta izvoditi na engleskom jeziku.

Naši nastavnici, učenice i učenici, trudit će se da u određenoj mjeri, koristite engleski jezik i u normalnoj, neformalnoj komunikaciji i da na takav način šire mogućnosti uspješnije primjene jezika i u profesionalnom i privatnom životu jer to predstavlja jednu od najvažnijih edukacijskih sastavnica.

U okviru projekta nastavnici naravno neće ocjenjivati engleski jezik učenika nego očekujemo da zajedno nađu najbolji načini komunikacije i razumijevanja na stranom jeziku do razine na kojoj je to objektivno moguće.

Do sada smo u ovakvim prilikama imali smo i posebne školske aktivnosti i goste, izvorne govornike engleskog jezika, s područja obrazovanja ili pomorstva. Ovaj petak u 1230 u prostorima Škole otvoreno predavanje održat će američki profesor Rex Cammack s temom o američkom nogometu.

U Školi će se održati i kviz na engleskom jeziku i neke društvene igrice i aktivnosti u školskoj knjižnici.