ZADAR- Zadarski župan Božidar Longin danas je dobio jednoglasnu potvrdu skupštine Turističke zajednice Zadarske županije za osam predloženih članova Turističkog vijeća.

U novi saziv turističke vlade ušli su uglavnom isti, ali i neki novi članovi:  Božidar Duka, regionalni direktor D-Marina Hrvatska, Tomislav Fain, direktor agencije Terra Travel, Valentin Gregov, ugostitelj, Marin Kirin, član uprave i generalni direktor Falkensteinera (novi član), Marin Marasović, vlasnik hotela Rajna (novi), Slavko Pernar, dragovoljni član TZ Povljana, Frane Skoblar, voditelj marketinga (novi), Turisthotel te Goran Ražnjević, predsjednik uprave, Ilirija d.d.

Skupština u novom četverogodišnjem sastavu bez prigovora i prijedloga prihvatila je i ostale županove kandidate. Za sabor Hrvatske turističke zajednice predloženi su novi, stari kandidati Tomislav Faina (koji je član Vijeća HTZ-a) kao i Goran Ražnjević koji je bio član Vijeća te Frane Skoblar. Ne radi se o direktoru Turisthotela koji je jedini s razlogom principijelno odstupio iz nacionalne turističke vlade (Vijeće HTZ-a), već njegov imenjak koji je voditelj marketinga u Turisthotelu.

Iz HTZ-a nominirat će trećeg člana Nadzornog odbora uz dvojicu koje je predložio župan Longin: Jolu Petričevića i Robertina Pustijanac Bunja kojeg je i bivši župan Stipe Zrilić predložio za nadzornika Županijske TZ.

Župan Longin izrazio je uvjerenje u dobru turističku sezonu koja se sve više šira i na kopneni dio Županije. Međutim, nije bio konkretan kada je najavio kako će zadarska destinacija dogodine imati dva hotela s pet zvjezdica.