ZADAR- Lignum Stanogradnja, investitor stambenog objekta na lokaciji bivšeg Mesoprometa u završnoj su pripremi za novi projekt gradnje 96 stanova na Belafuži.

Projektnu dokumentaciju izradili su u biogradskoj tvrtki Via Factum sa sjedištem na Relji. Predan je zahtjev za građevinsku dozvolu Grada Zadra i od predstavnika investitora Ivana Jurjevića doznaje se kako bi gradnja mogla početi na proljeće.

Teren je odavno pripremljen u mirnom gradskom predjelu. Radi se o parceli od 6600 metara četvornih koju je Lignum svojedobno otkupio od Grada Zadra u zamjenu za teren igrališta Bagat.
Nova stambena zgrada bit će izgrađena u blizini crkve na Belafuži. Investitor se nada kako će cijene stanova biti povoljnije nego li na lokaciji zgrade nekadašnjeg Mesoprometa.

Tamo je bila navala na stanove koji su bili manje kvadrature. Zgrada od devet katova i s podzemnom garažom trebala bi se useliti u listopadu ove godine. U međuvremenu će se stanovi etažirati i uknjižiti kako bi se mogli potpisati ugovori s onima s kojima su potpisani predugovori, što je, ističe Jurjević, politika prodaje stanova u Lignumu.