ZADAR- Pred kraj 2017. godine bombastično je odjeknula najava župana Božidara Longina o otvaranju dječjeg vrtića u zgradi Poliklinici. Taj bi vrtić bio prvenstveno na korist majki, zaposlenih u zadarskoj bolnici, tumačio je župan Longin ideju koja je, međutim, daleko od ostvarenja.
Županija je to prepustila Gradu Zadru koji je zakonski osnivač dječjih vrtića. Ideja vrtića na drugom katu Poliklinike s pristupom i parkiralištem, dobro je sjela i pročelniku za predškolski odgoj Josi Nekiću. Međutim, vrtić u Poliklinici nije među prioritetima širenja vrtiće mreže u koja u Zadru ima 64 odgojne skupine (u gradskim ustanovama i privatnim vrtićima).

- Radimo na 11 novih skupina u dogledno vrijeme. U sklopu SC Višnjik već se uređuje prostor za dvije skupine u tzv. sportskom vrtiću koji će biti otvoren za svu djecu predškolskog uzrasta prema istim kriterijima koje imamo i za sve predškolske ustanove. Kada se završi Centar Mocire, gdje ćemo dobiti novu vrtićku skupinu od 100-ak djece, oslobađa nam se prostor objekta Pčelica. Njega ćemo rekonstruirati i dobit ćemo dvostruko veći kapacitet s osam skupina, naveo je pročelnik Nekić, dodavši kako je Grad Zadar u ekspanziji predškolske djelatnosti. Istina, nakon određenog vremena stagnacije.

Za  vrtić Pčelicu, u kojem se privremeno nalazi dječji vrtić Latica koji već godinama čeka preseljenje u Mocire, Grad Zadar već ima projektno rješenje. - U planu je i udvostručenje odgojnih skupina u postojećem vrtiću na Višnjiku. Tamo bi se, uz novo dječje igralište, mogla iskoristiti još jedna zgrada koju bi mogli pretvoriti u vrtić, otkriva pročelnik Nekić. Tako bi SRC Višnjik postao ne samo veliki prostor na kojem se Zadrani rekreiraju već i veliko mjesto organizirane skrbi za zadarske predškolce.